След Катар – Китай. След всяко блатно кокиче – Бойко. Сирийската опозиция замества българската

Тонове кокаин, голи абитуриентки и обичайните разпореждания на министър-председателя Бойко Борисов, впечатлиха независимата българска преса във вторник. На фона на 15-те километра асфалт, които трябва да бъдат изляни отново на магистрала “Тракия”, благодарение на самоотвержния и стриктен Дабъл Би, за които охотно съобщава “Стандарт”, в “Монитор” се прокрадва текст със заглавие “Ваксинираха българка срещу рак на мозъка”.

Вестникът не казва нищо за масовата лоботомия на народонаселението, но пък се съсредоточава върху факта, че “Морски вълци пишат на Борисов”. Вестникът продължава бодряшката линия със заглавието “200 млн. евро от Европа ни пазят от бедствия”. Не става особено ясно как ще ни опазят от бедствията европарите, но с оглед манталитета на управниците да носят червено конче на ръката, твърде вероятно да внесем китайски чесън на тази стойност…. да не вампирясваме.

И като стана дума за Китай… “Китайци искат тунела на Шипка” съобщава вестник “Труд”. В този момент сайтът на “Дарик” съобщава за невероятни китайски инвестиции в Плевен. Според информацията на заместник-кметът Антон Босилов китайците са проявили интерес към някои наши производства, като винопроизводството, отглеждането на слънчоглед и производството на рафинирано олио.  Очакванията са около 1,6 млрд. да бъдат инвестирани в България.

Така де…. като изнасяме за Катар агнета и пилета, а за Китай вино, слънчоглед и олио, най-малкото което могат да направят за нас са скоростни пътища и тунели. И всичко това благодарение на умелата външна политика на страната ни. И разбира се – лично на Бойко Борисов, без него нито агнетата ни агнета, нито виното ни вино, нито медиите ни медии, нито катарците и китайци – истински.

Ако някой си мисли, че Стандарт не е опозиционен вестник, а близък до властта – нищо не разбира от медии!!! Първа страница на ежедневника с апокалиптично заглавие “Реколтата удавена”. Дописката е също толкова драматична – селяни се тюхкат, зеленчукопроизводители – реват, черешите и доматите – скъпи, внасяме от Турция – катаклизъм! На този фон познатата като Багера Лиляна Павлова, завита в дъждобран пресажда блатни кокичета, под зоркия поглед на премиера, който с навити крачоли в калта дава селскостопански нареждания.

Сърце нямат тия журналисти, които правят такива намеци на Борисов. Че това си е живо пращане на нивата, бе. Както сади кокичета, да се хваща да отводнява канали и да пръска за мана. Така и така ми подхожда повече пасторалната, селска действителност.

Апропо, Божидар Димитров явно е закъсал с парите и припечелва допълнително, пишейки под псевдоним в “Старндарт”. Така и така вече е ясно, че е опозиционна медия, а той уволнен министър. И този път не става дума за мощи, а за многото свети места, които пазели миряните в София и Перник. Впрочем, очаквам и Министерски съвет да се позове на някоя светиня, вместо да раздава някакви си помощи на онея с винкела. Друго си е да се дават пари на миньори.

Сирийската опозиция заседава в Правец, съобщава 24 часа. За българската няма нито една дописка. За сметка на липсата на опозиция, обаче си имаме гражданско общество. Очевидно, осиновено от Бойко Борисов. Според информация на Mediapool премиерът-мечта, освен с Китай, Катар и катаклизми като земетресения, порои и прочие злини, започва да се занимава и с гражданското общество. В България има над 34 000 фондации и сдружения, които благородно ще бъдат финансирани от държавата. Няма как – с толкова много чуждестранни инвестиции…

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: