Бистришките тигри, мекият СДС и други разплакващи (срещу 70 лв) истории…

Image

Вестниците в няколко думи: Закопчаха Гриша Ганчева, освободиха Ковачки, Бойко Борисов с “Бистришките тигри” игра на Националния стадион срещу “Две могили”.

Впрочем, както справедливо отбеляза една приятелка цялата тая история с мача на Дабъл Би прилича на отчаяни опити на семейство, което се опитва да накара малкото си детенце да вярва в Дядо Коледа. Ами така де – целият министерски съвет – публика, трима съдии, Национален стадион и противник като “Две могили” – съвсем е като истинско.

И хем се радвам за момчето, хем ми е жал за него. “Труд” обяснява как здравия премиерски сън се нарушил от порои и земетресения. А, забравихме да споменем, че според Бойко “И Аллах е казал, че когато фактите говорят и боговете мълчат”. А когато Дабъл Би говори…. всички се смеят.

И докато Дянков вее трансперанти в подкрепа на премиера-футболист, Плевнелиев мечтае за наш Фейсбук, ми съобщава в вестник “Преса” в сряда.

Аз пък мечтая след като Голямото пиле (така казват в Банско на леко бавните хора), след като снесе Голямото яйце… да заприлича рязко на съпругата си – и малко да помълчи.

И докато държавния глава мечтае за качествено образование, в село Брезница обявяват гладна стачка срещу директора на местното училище, защото не били съгласни с методите му на работа. Ей така се гради гражданско общество! Промяната започва от Брезница, шъ знайти.

“24 часа” изскача с феноменалното заглавие “СДС омеква срещу ГЕРБ”. Така де – по-добре малък и мек, но твой и отпред, отколкото голям и твърд, но чужд и отзад….

От вестника още можете да научите, че в топ 100 на най-влиятелните жени у нас влизат наравно Станка Златева и Цецка Цачева. Ако съдя от тези имена си имам мечта – да видя класацията за най-влиятелните мъже…..

Молитви и мощи срещу трусовете”, продължава темата си от вчера “Стандарт”. Верно Божидар Димитров е започнал работа там. И стажът му е свършил – от предпоследна страница вчера, днес е получил дописка на първа. От материала става ясно, че викарият на патриарха е командирован в Перник и чете специални молитви на гражданите. Скоро очаквайте съвместна акция между МВР и Българската православна църква. След като оповестят трус по мегафон, както им нареди Борисов, полицаите дават думата директно на викарият, който от патрулката ще моли Бога за помощ.

Вежди: Археологията е като риболова, пише още “Стандарт”. “Археологията е като риболова – има вода, има тапа, има небе. Само тапата се вижда, а Господ знае какво има горе в небето и долу във водата. Така е и в археологията – никой не знае какво ще ни поднесе земята. Това заяви културният министър Вежди Рашидов при инспекцията на разкопките на метростанцията пред Министерския съвет.

Вежди е като нищо на света. Наздраве!

Още от “Стандарт”: “Кокичета и щъркели спъват магистралите”. Тяхнатамама!!!! А Бойко Борисов спъва България, ама нищо не казвате.

Впрочем днес горепосоченият вестник съобщава: “Продават сол от човешки сълзи за 70 лв”….Как да не се разревеш от информационния поток сега, а?

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: